Community Service Project

Yahya

Projek 1
Untuk menjadikan proton city sebuah kawasan rekreasi yang cantik dan menarik, kumpulan kami telah merekabentuk gambaran proton city pada masa akan datang berkaitan dengan tajuk landskap dan nurseri yang telah kami pelajari di dalam kuliah. Di bawah merupakan gambaran proton city pada pandangan saya di mana ianya merupakan ilham saya untuk memajukan lagi tasik proton city. Jika sebelum ini tasik proton city lebih dikenali dengan aktiviti berjoging dan berkayak, saya telah mencadangkan di dalam perspektif saya bagaiman tasik proton city boleh memberi manfaat kepada pengunjung yang mengunjungi tasik ini. Untuk gambar pertama di atas, saya mencadangkan supaya tasik proton city dijadikan sebagai tempat untuk menyaksikan matahari terbenam di samping menyediakan tempat untuk memberi makanan kepada ternakan yang terdapat di dalam tasik mahupun yang berada di atas tasik. Di samping itu juga, disediakan aktiviti berkayak untuk golongan dewasa dan kanak di mana iai dipantau oleh golongan dewasa. Di kawasan tasik ini juga disediakan roda berputar seperti "Eye On Malaysia" supaya komuniti tasik proton boleh melihat pemandangan seluruh tasik proton. Di dalam peralatan tersebut disediakan segala maklumat mengenai aktiviti yang dijalankan di sekitar tasik proton.


Untuk gambar di atas, saya cuba menjadikan tasik proton sebagai sebuah tempat beriadah dengan dihiasai dengan landskap yang menarik. Kanak - kanak boleh memberi ikan  yang dipelihara di dalam tasik dengan mendaftar di kaunter yang disediakan. kaunter tersebut juga berperanan sebagai tempat komuniti berdaftar terlibat dengan aktiviti penanaman bunga di sekitar tasik proton.Belon panas juga merupakan salah satu daripada aspek landskap yang mampu dijadikan sebagai daya penarik untuk komuniti terlibat di dalam aktiviti yang disediakan di tasik proton.


Projek 2
Desing 1


Desing 2


Design 3

15 comments:

 1. mane gambar ni???? bunyi mcm menarik dh..

  ReplyDelete
 2. plizzzzz...upload ur pict...

  ReplyDelete
 3. maap ye..ade kesilapan teknikal...pict yang baru akan diupload secepat yg mgkn..tq..

  ReplyDelete
 4. mana gambar yer..

  ReplyDelete
 5. idea yang bagus.. keep up the good work..

  ReplyDelete
 6. menarik..lain tp kenapa guna background yang sama?

  ReplyDelete
 7. hahahah...acaq,daus,masrie dan kawan2..hahhaa..thankssssssssssssssss

  ReplyDelete
 8. anoonymous-arahan daripada lect..boleh guna background lain tp dah terbuat....:)

  ReplyDelete
 9. keep it up brO!!!

  ReplyDelete
 10. thanks hinata...ada apa2 yang perlu diperbaiki ke?

  ReplyDelete
 11. hehe..kalO design2 tuh emg dh terbaek da..tp sbb nk nmpakkan karya korang sume..ape kate gmbar tersebut bersize besar cket..bwu puas tgOk..hehe neway..sume oke dah..

  ReplyDelete